Johanes Han Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

„Budno pratim situaciju u oblasti slobode medija. Zabrinut sam zbog pritiska na Javnog emitera, zbog napade na novinare, te sajber napada“, rekao je Han, navodeći kako očekuje da će pravdi biti privedeni počinioci napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, prenosi RTCG.

Han je, na konferenciji za novinare s premijerom Duškom Markovićem, rekao da „svi imaju odgovornost“ i da bi svi trebalo da se uzdrže od napada. Han je ocenio je da parlamentarni bojkot nije evropski način rešavanja različitih mišljenja, uz žaljenje zbog usporenosti rada Privremenog odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

„Politička debata mora da se odvija u parlamentu, parlament je forum gde se o svemu treba razgovarati. Obično se to ne radi na ulici. Mogu postojati razlozi da se povremeno izađe na ulicu, ali treba biti svestan da se politilčka debata treba odvijati u parlamentu“, rekao je Han. Veoma je važno, kako je rekao, da Crna Gora intenzivira rad na uspostavljanju bilansa rezultata i na donošenju opipljivih rezultata u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je rekao da su ga kontaktirali organizatori protesta da se sa susretne i sa njima, ali, kako je rekao, to neće biti moguće, zbog ranijeg odlaska iz Podgorice.

„Ali ću zamoliti šefa Delegacije EU u Podgorici Aiva Orava da to učini“, rekao je Han. (

Povezani tekstovi