– Razgovaralo se o sastavu vlade i podeli resora. Blizu smo konačnog dogovora. U iduća dva dana rešenja će se predstaviti telima obeju stranaka. Vrlo sam zadovoljan i nadam se dogovoru do petka, izjavio je nakon sastanka predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je da je razgovarano o predlozima, te da će biti „zanimljivo na Nacionalnom veću Mosta. Nadam se da ćemo postići dogovor“.

Plenković je potvrdio ranije da je na stolu mesto predsednika Sabora od kojeg Most ne odustaje, jer se u prethodnoj koaliciji žalio da mu partner blokira bitne zakonske predloge. Zauzvrat je navodno spreman odustati od jednog ministarstva i umjesto pet – pristati na četiri.

On je istakao da su protekle tri sedmice vrlo temeljito razgovarali. Smatra da su se za to vreme i bolje upoznali jer, rekao je, niti on ranije nije poznavao neke od mostovaca, niti oni njega. Drži i da su tokom pregovora izgradili jedan stepen saradnje i poverenja koji je na „vrlo solidnim temeljima“.
„Moj cilj ostaje da u ponedjeljak na konsultacijama kod predsednice imam potrebnih 76 potpisa i da nakon toga krećemo u formiranje Vlade do prve sednice Sabora“, naglasio je Plenković.