Institut za rat o situaciji u Ukrajini: Rusi menjaju taktiku 1 EPA/SERGEI ILNITSKY

Ruske snage nastavljaju da se bore sa zastarelom opremom i nedostatkom vojnika, dok izjave zvaničnika ukazuju na to da bi mogao doći drugi talas mobilizacije, saopštio je Institut za rat. Britansko ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da su promenili taktiku jer se prethodna pokazala neefikasnom.

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska u poslednja tri meseca prestala da se organizuje u bataljonske taktičke grupe (BTG). BTG formiraju manje jedinice, na primer oklopne, izviđačke ili artiljerijske.

Pišu, naime, da iz nekoliko razloga ova taktika ne funkcioniše u Ukrajini. Zbog toga su Rusi reorganizovali preostale resurse, materijalne i ljudske, u ad hoc strukture niskog morala i discipline, piše N1 Zagreb.

Institut za rat otkriva i da ruske snage nastavljaju da se bore sa zastarelom opremom i nedostatkom ljudstva, dok u isto vreme iz Moskve stižu indirektne indicije da bi moglo doći do drugog talasa mobilizacije.

Nezavisna istraga je pokazala da je Rusija vrlo verovatno premestila hiljade ukrajinskih zatvorenika sa okupiranih teritorija u Rusiju, posebno nakon povlačenja iz Hersona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.