Litvanija: Iz stomaka pacijenta izvađeno više od kilogram metalnih predmeta 1Copyright Klaipėda University Hospital

Lekari u bolnici u Litvaniji pronašli su više od kilograma malih metalnih predmeta u stomaku jednog pacijenta, prenosi euronews.com.

Kako se navodi,  pacijent je primljen u Univerzitetskoj bolnici u Klajpedi, na zapadu države, nakon što se žalio na jake bolove u stomaku.

Rendgenskim snimanjem je utvrđeno da je u stomaku imao eksere, matice i druga strana tela od kojih su neki dugački i do 10 cm. Zbog čega mu je, ukazuje se, „razderan stomak“.

Svi predmeti su uklonjeni iz stomaka tokom operacije koja je trajala tri sata, rekao je hirurg Sarunas Dailidenas. On je dodao da, iako strana tela nisu retkost u gastrointestinalnom traktu pacijenata, ovaj slučaj je jedinstven zbog velikog broja predmeta.

Bolnica je medijima poslala sliku eksera i vijaka izvađenih iz stomaka muškarca.

„Nikada nismo videli ništa slično“, rekao je Algirdas Slepavicius, glavni hirurg u Klajpedskoj bolnici, prenose lokalni mediji. Prema rečima doktora, pacijent je počeo da guta metalne predmete poslednjih nedelja nakon što je prestao da pije. On se nakon operacije nalazi u stabilnom stanju i pod nadzorom je lekara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.