Foto: Wikipedia / The Chancellery of the Senate of the Republic of Poland

On je u emisiji „S Markova trga“ Hrvatskog radija,poručio da „Vlada ima podršku 77 poslanika“, a tako je bilo i pre i posle letnje pauze.

„Dakle, u ovom trenutku nema govora o prevremenim izborima”, rekao je Jandroković.

On je, na pitanje kome bi prevremeni izbori odgovarali, naveo kako „ima puno onih koji prete da bi želeli ići u prevremene izbore“, ali je ocenio kako je „realno gledajući, opozicija dosta slaba“, prenosi tportal.hr.

„Pratimo svi što se zbiva u SDP, zaista imaju ozbiljan problem. Jedna tradicionalna stranka u ozbiljnoj je krizi i preti joj raspad, a što se tiče ostalih opozicionih stranaka – tu nema snažnog kapaciteta da bi mogli ugroziti ili participirati u vlasti“, naglasio je Jandroković, koji za vladajući HDZ kaže da je „snažan“, te da je „kičma i i vladajuće većine i Vlade“.

„Mi smo spremni u svakom trenutku za izbore i u organizacijskom i finansijskom i svakom drugom smislu, ali smatramo da dokle god postoji vladajuća većina imamo itekako važnih izazova s kojima se moramo baviti“, citiraju zagrebački elektronski mediji predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.