Koliko je Rusija zaradila od izvoza goriva za prvih 100 dana rata u Ukrajini?

Ostavite komentar

  1. Poenta je baš u tome. Rusi više neće da dozvole, da na grbači 3/4 sveta, Amerika održava u životu svoj američki san, čija je filozofska osnova, da svaka sledeća američka generacija može da „pojede“ više od prethodne generacije. Taj američki san ih je pretvorio u „Dinosauruse “ 21. Veka. Najzaduženiji a, najbogatliji?! Gde to ima?!

  2. Koliko sam ja učio u školi to je ukupan promet ili bruto cifra, kako vam draže. Zarada je kada se oduzmu troškovi proizvodnje, transporta i raznih marža plus ono što se na zapadu zove royallity odn. ozakonjena korupcija da se daju pare „onome kome treba“ a da bude legalno. Kada se sve to oduzme onda se može govoriti o zaradi tj. profitu. Rusi imaju jeftiniju proizvodnu cenu jer su marže za sirovinu male, plate su manje, mreža gasovoda-naftovoda već postoji i najvažnije je da imaju državni monopol. Zapad insistira na „transparentnom“ poslovanju, berzama kojima dominiraju i manipulišu pa je tako moguće da jednog dana cena sirove nafte ode u minus a onda godinu dana kasnije na preko 120$ za barel. U prvom slučaju bankrotira gomila malih proizvođača nafte iz škriljaca a u drugom bankrotiraju građani širom sveta. Nije dobro, miriše na globalni rat 🙁

  3. Francuska i Nemačka finansiraju rat u Ukrajini kupovinom energenata za 25 milijardi, a nas smaraju da „uvedemo sankcije“.

Ostavite komentar

Svet

Naslovna strana

1. oktobar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.