Komšić iz Njujorka: BiH će biti ili sa Dodikom ili bez njega 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nije neophodan da bi BiH funkcionisala.

„Ove zemlje će biti i s njim, a i bez njega, pogotovo“, kazao je Komšić za sarajevski portal Klix iz Njujorka, gde će učestvovati na sednici Generalne skupštine UN.

Dodik je ranije danas novinarima u Banjaluci rekao da je Komšić „privatizovao funkciju“ i da sednici Generalne skupštine UN-a može prisustvovati u svoje ime, a ne kao član Predsedništva BiH.

On je još kazao da je 7. septembra poslao pismo generalnom sekretaru UN-a o tome da nema zajedničke odluke Predsedništva BiH da se Komšić obrati na sednici Generalne skupštine UN-a.

Dodik je ocenio da će generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) „doprineti raspadu BiH“, ako dozvoli obraćanje Komšiću.

„Pošto vidim da se najavljuju sastanci i njegovo obraćanje, to govori da se UN upetljao u rasturanje BiH i njen raspad. Generalni sekretar ignoriše Ustav BiH i proceduru Poslovnika o radu. Predsedništvo BiH odluke donosi konsenzusom. Ovo je pitanje bilo na prethodnoj sednici i nije dobilo saglasnost“, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, generalni sekretar UN-a ovim potezom je „zabio još jedan ekser u kovčeg BiH“.

„On je tako zabio ekser u mrtvački kovčeg BiH, jer je dao mogućnost da se sluša samo jedna strana, ozlojeđena svojom pozicijom. Tamo nema BiH, tamo postoji samo Željko Komšić nedefinisan i neartikulisan kakav je i inače“, istakao je srpski član Predsedništva BiH.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Komšić iz Njujorka: BiH će biti ili sa Dodikom ili bez njega”

  1. Nije samo Dodik,već svi političari i vlast i opozicija bojkotuju institucije BiH i tako će biti dok se ne ukine sporni zakon o negiranju genocida.Komšić mora da zna da Dejtonska BiH ne može da funkcioniše bez Republike Srpske a ona može bez BiH

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.