Liberali: Krivokapić dokazuje da ne mari za epidemijske mere, pričestio se istom kašikom (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Premijer Zdravko Krivokapić demantovao je sopstveni javno iskazani stav da će vakcinacija biti ubrzana i da će Crna Gora do septembra naredne godine steći kolektivni imunitet, kazali su iz Liberalne partije (LP), podsećajući na masovni skup povodom ustoličenja mitropolita Metodija na kom je i Krivokapić bio bez maske i pričestio se zajedničkom kašikom.

Potpredsednik LP Jovo Rabrenović rekao je da je Krivokapić, u manastiru Đurđevi stupovi na ustoličenju episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, još jednom dokazao da ne mari za aktuelne epidemijske mere „i bez dvoumljenja pristupa crkvenom obredu pričešća jednom kašikom i tako staje u red potencijalnih prenosilaca koronavirusa.”

On je kazao da, dok se građani uslovljavaju prilikom ulaska u poslovne objekte, Krivokapić obilazi masovne crkvene skupove bez propisane zaštite, ne hajući kakvu poruku šalje građanima.

Rabrenović je ocenio da celokupnoj situaciji dramatičniju dimenziju daje to što su ministri iz Krivokapićeve Vlade prisustvovali masovnom skupu i što nisu poštovali mere distance i nošenja maski.

“Nama građanima preostaje samo da poslušamo narodnu poslovicu ‘Ko se čuva njega i Bog čuva’, jer je jasno da se ovakvoj Vladi ne sme verovati i da se moramo pribojavati njihovih postupaka”, dodao je Rabrenović.

On je rekao da Vlada propisuje mere, a sama ih ne poštuje.

Rabrenović je naveo da država, prema aktuelnim medijskim napisima, treba da uništi 21.360 doza AstraZeneka vakcine.

“Kao što nijedna aktivnost aktuelne Vlade ne može da prođe bez skandala, tako i skup u Beranama stavlja dodatne javne ličnosti u fokus pažnje građana”, rekao je Rabrenović.

On je pitao ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina po kojem su se osnovu policijski funkcioneri nalazili u loži na verskom skupu.

“Da li je to izvršavanje poverenih im zadataka ili čin zahvalnosti za izvedeni desant na Cetinje 5. septembra?”, navodi se još u saopštenju Liberalne partije Crne Gore.

Kako javljaju crnogorski mediji, zbog kršenja epidemijskih mera premijera i ministre kritikovale su i druge opozicione stranke, kao i epidemilozi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Liberali: Krivokapić dokazuje da ne mari za epidemijske mere, pričestio se istom kašikom (VIDEO)”

  1. Ništa sporno. Liberali su ateisti, a Krivokapić je vernik, i svako radi kako misli da tako treba.

  2. Normalno je što je odan religiji i Crkvi, jer su ga religiozne demonstracije, litija dovela na vlast. Ali je jadno da ličnost sa doktoratom nauka, doduše ne društvnih nauka, veruje u nepostojećeg boga van čoveka. Jer prisutni na suđenju Isusu Nazaru, na pitanje rimskog upravitelja Judeje Pontije Pilata, da li da pošalje na raspeće blagorodnog Isusa ili neokrotivog izgrednika Barnabu, svi prisutni glasali su da to bude Isus. Tada je Isus izgovorio: „Oprosti im Bože, ne znaju šta rade“. Inače ih ja nazivao „okamenjeni umovi“. Takvi umovi su sada religiozni i obraćaju se nepostojećem bogu Isusu, čime sprečavaju napredak svesti mladih!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.