aleksandar lukašenkoFoto: EPA-EFE/ILYA PITALEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko održao je sastanak sa ministrom odbrane sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji i dolasku Vagner grupe u Belorusiju.

Iako je sastanak doneo uobičajene izjave, dolazak beloruskog ministra odbrane Viktora Hrenina na sastanak bio je mnogo zanimljiviji, piše Klix.ba.

Naime, Hrenin na sastanak kod Lukašenka nije stigao „praznih ruku“ te je beloruskom predsedniku na poklon doneo ni manje ni više nego malu repliku atomske bombe.

„Oh, doneo mi je bombu“, rekao je Lukašenko.

Nakon toga Hrenin je objasnio o čemu se radi.

„Ovo je poklon koji simbolično predstavlja prvu nuklearnu bombu proizvedenu 1949. godine u Sovjetskom Savezu“, rekao je Hrenin, na šta je Lukašenko razočarano reagovao.

„Pa to je stara bomba“, rekao je predsednik Belorusije.

Takođe, konstatovao je kako moderne nuklearne bombe izgledaju drugačije.

„Posle ću vam reći kako se nove bombe ponašaju i kako izgledaju“, rekao je Hrenin.

Na kraju, Lukašenko je rekao kako se mora naglasiti da je reč o simboličnom poklonu te je ponovo prozvao zapadne zvaničnike.

„Nemojte da naši neprijatelji pomisle da smo preokupirani sa simbolizmom ovde ili da smo sretni zbog nuklearnog oružja. Ovo je samo simbolično“, rekao je Lukašenko.

Kada se govori o nuklearnom naoružanju, Belorusija i Rusija su još ranije postigle dogovor o raspoređivanju ruskog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriju Belorusije, a Lukašenko je pre nekoliko dana poručio kako je taj proces okončan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari