Foto: FoNet/Vlada_Srbije

Kako god razmišljali naši zapadni partneri, u smislu da smo loši ili da sprovodimo lošu politiku, poenta je jedna — ograničavaju našu ekonomiju, a to znači da se te mere odražavaju na našu valutu, rekao je Medvedev. prenosi Sputnik.

Medvedev je rekao da ovo nije prvi put da se Rusija susreće sa sankcijama, kao i da su se slične stvari događale svojevremeno i sa Sovjetskom Savezom.

Naša zemlja je tokom poslednjih 100 godina živela u uslovima konstantnog sankcionog pritiska. To se radi da bi se Rusija izgurala sa spiska moćnih konkurenata na međunarodnom tržištu, ocenio je Medvedev.

Ruski premijer je naveo i primer nelojalne konkurencije koju sprovodi Amerika, a to se pre svega tiče izvoza gasa u Evropu.

Sve je to upakovano u jedan te isti zakon. Uprkos tome što je cena američkog gasa daleko viša od tržišne, ove mere služe da se sputaju naše mogućnosti, dodao je on.

Medvedev je naveo i da se slične protekcionističke mere koriste i protiv Kine, zbog čega je zadatak Moskve i Pekinga da se tim merama suprotstave.