Mesić: Čovićeva iskrena politika je razbijanje BiH 1Stjepan Mesić Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već odavno u dogovoru s Miloradom Dodikom kako razbiti Bosnu i Hercegovinu, rekao je bivši predsednik Hrvatske Stipe Mesić, komentarišući prisustvo lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH svečanom obeležavanju dana Republike Srpske u Banjaluci.

Proslava 9. januara, dana RS, je protuustavni čin, jer je Ustavni sud BiH taj dan proglasio neustavnim. RS postoji tek nakon Dejtonskog sporazuma i ovaj datum nema nikakve veze s RS. A svako ko se uključuje u proslavu tog dana manifestuje i svoje mišljenje o BiH, poručio je Mesić, prenose Vijesti.ba.

Prema njegovim rečima, Dodik ne krije da je protivnik BiH, već to javno manifestuje, dok je Čović malo suzdržan kada se nalazi među onima koji žele opstanak BiH. Međutim, kada dođe među svoje istomišljenike, a to je stranka gospodina Dodika, onda je on tu sasvim iskren. Dakle, njegova iskrena politika je razbijanje BiH, ocenio je Mesić.

Mesić smatra da je današnja poseta Čovića Banjaluci sramota za sve one koji su bili angažovani u njegovom izboru za člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. „To je sramotno za sve one koji su se zalagali da on iz korpusa hrvatskog naroda bude izabran za člana Predsedništva BiH“, zaključio je Mesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.