Migrante iz Bihaća sele na lokaciju Vučjak, oni se žale na uslove i zmije 1Ilustracija Migranti u Bihaću Foto: EPA-EFFE/FEHIM DEMIR

Oko 500 migranata smeštenih na lokaciju Vučjak žale se na uslove boravka na ovom mestu, a kako javlja reporterka N1, najveća opasnost su im, kako kažu, zmije.

Skoro 500 migranata premešteno je prethodnih dana iz Bihaća na lokaciju Vučjak i tom prilikom su lakše povređena četiri policajca.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je da su četiri policijska službenika lakše povređena, te da je jedan migrant prilikom izmeštanja ugrizao policajca.

Migranti, koje bihaćka policija odvodi iz centra grada iz improvizovanih naselja i privatnih objekata, pokušavaju da se vrate u Bihać, ali ih policija u tome sprečava.

„Izmestili smo ljude koji su boravili u malim šatorima na javnim površinama u gradu bez ikakvih uslova, ili su bez ikakvih dokumenata iznajmljivali privatni smeštaj“, rekao je portparol MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

Naglasio je i da je na lokaciju Vučjak odvedena grupa ljudi koja je izazivala nerede. Na lokaciji Vučjaka postavljeni su šatori i tek se priprema infrastruktura, snabdevanje vodom i strujom i prave se sanitarni čvorovi.

Migrante iz Bihaća sele na lokaciju Vučjak, oni se žale na uslove i zmije 2
Foto: EPA-EFFE/FEHIM DEMIR

Policija nastavlja da proverava objekte u centru Bihaća u potrazi za migrantima koji se ne nalaze pod nadzorom vlasti. Kako su izvestili lokalni portali, zapečaćeno je nekoliko objekata u kojima su bili migranti.

Građani Bihaća najavili su velike proteste usled narušene bezbednosne i zdravstvene situacije u gradu zbog migranata, te ignorantskog odnosa nadležnih institucija na nivou BiH.