Na dočeku mladog reprezentativca u Podgorici vređan novinar RTCG, klicalo se Srbiji i Kosovu 1Šofranac i Liješević tokom dočeka Foto: RTCG

Građani koji su sinoć u Podgorici dočekali crnogorskog reprezentativca u boksu Petra Liješevića sa završenog Svetskog prvenstva za mlade gde je osvojio srebrnu medalju, vređali su sportskog novinara RTCG Nebojšu Šofranca.

Oni su klicali Liješeviću ali i Kosovu, Srbiji, pored trobojki, dominirale su zastave Srbije, zastave sa četiri ocila, nije bilo zvaničnih simbola države Crne Gore, pod čijom zastavom se Petar borio u Kjelceu.

Na aerodromu ga je dočekao i funkcioner vladajućeg Demokratskog fronta Slaven Radunović, vidi se na snimcima koje su objavili podgorički mediji.

Pristalice boksera Petra Liješevića su novinara RTCG Nebojšu Šofranca iz mase nazivali ustašom i splačinom i pozivali ga da „izađe pred Srbe“.

RTCG traži od ministra da policija identifikuje osobe koje su vređale novinara

Menadžment i uredništvo Radio-televizije Crne Gore (RTCG) danas su zatražili da se identifikuju osobe koje su vredjaale novinara Nebojšu Šofranca na nacionalnoj osnovi, tokom dočeka mladog vicešampiona sveta u boksu Petra Liješevića.

„Najoštrije protestujemo protiv vređanja, maltretiranja i pokušaja ponižavanja na radnom zadatku jednog od najboljih crnogorskih novinara Nebojše Šofranca. Posebno zato što se policija, prisutna na aerodromu, ponašala inertno sa stanovišta fizičke zaštite naše ekipe i krajnje suzdržano prema rulji koja je reportera Šofranca preteći pozivala da izadje van“, navodi se u saopštenju RTCG.

U otvorenom pismu ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, uredništvo i uprava RTCG zatražili su da se identifikuju osobe koje su vređale novinara, čiji se glasovi čuju na klipu objavljenom na društvenim mrežama.

Građani, koji su sinoć dočekali crnogorskog reprezentativca u boksu Petra Liješevića koji doputovao je u Podgoricu sa završenog Svetskog prvenstva za mlade gde je osvojio srebrnu medalju, vređali su Šofranca.

Pojedine nevladine organizacije su pozvale nadležne institucije da zaštite dostojanstvo novinara i osiguraju njihovu bezbednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari