Đukanović osudio maltretiranje sportskog novinara, ministarka zahvalila Šofrancu na smirenosti 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIĆ

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, najoštrije je osudio „huliganske provokacije i maltretiranje“ novinara RTCG Nebojše Šofranca sinoć na Aerodromu Podgorica tokom dočeka viceprvaka sveta u boksu Petra Liješevića.

Kako je saopšteno, okupljeni na aerodormu nisu slavili uspeh crnogorskog sportiste, nego organizovali još jednu jeftinu nacionalističku predstavu.

Đukanović ističe da je događaj bacio u drugi plan i sportski uspeh Petra Liješevića, koji je za respekt.

„Neprihvatljivi su takođe pasivnost policije i sporo reagovanje drugih nadležnih organa, koji napade na novinara na radnom zadatku nisu sprečili ni sanksionisali“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Napad na Šofranca je osudila i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

„Uvrede i verbalni napadi na novinara ne smeju da budu ponašanje koje se toleriše i još jednom nas opominju da kao država moramo preduzeti dodatne mere da zaštitimo integritet svakog pojedinca“, navela je ona.

Kako je dodala, novinar Nebojša Šofranac je sinoć pokazao profesionalnost i lojalnost profesiji u kojoj je decenijama izveštavao sa najvažnijih sportskih i drugih dogadjaja. „Zahvaljujem mu na iskazanoj smirenosti koja nije podstakla još veće tenzije i podele u društvu“, napisala je Srzentić.

Gradjani, koji su sinoć dočekali crnogorskog reprezentativca u boksu Petra Liješevića, koji doputovao u Podgoricu sa završenog Svetskog prvenstva za mlade, gdje je osvojio srebrnu medalju, vrijedjali su sportskog novinara RTCG Nebojšu Šofranca.

Oni su klicali Liješeviću ali i Kosovu i Srbiji, pored trobojki, dominirale su zastave Srbije, zastave sa četiri ocila, nije bilo zvaničnih simbola države Crne Gore, pod čijom zastavom se Petar borio u Kjelceu. Na aerodromu ga je dočekao i funkcioner vladajućeg Demokratskog fronta Slaven Radunović, što vidi se na snimcima koje objavljuju podgorički mediji.

Pristalice boksera Petra Liješevića su novinara RTCG Nebojšu Šofranca iz mase nazivali ustašom i splačinom i pozivali ga da „izadje pred Srbe“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.