Najbogatijem čoveku na svetu topi se bogatstvo: Ilon Mask ove godine izgubio više od 100 milijardi dolara 1Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Gubici Elona Muška za 2022. godinu premašili su 100 milijardi dolara, pošto su dionice njegove kompanije Tesla pale na najniži nivo u dve godine, prenosi Oslobođenje.

Suosnivač Tesle, međutim, i dalje je najbogatija osoba na svetu sa bogatstvom od 169,8 milijardi dolara, prema Bloomberg Billionaires Indeku, čak i nakon što je u ponedeljak doživeo da mu se neto vrednost imovine smanjila za 8,6 milijardi dolara.

On je ove godine „pao” za ukupno 100,5 milijardi dolara – najviše od svih indeksa bogatstva – nakon što je dobio 340 milijardi dolara pre nešto više od godinu dana.

Deonice proizvođača električnih automobila čine najveći deo Maskovog bogatstva dok se bori sa rastućim ograničenjima zbog kovida u Kini, njenom najvećem tržištu izvan SAD.

Firma sa sedištem u Ostinu u Teksasu nedavno je najavila povlačenje više od 300.000 automobila zbog neispravnih zadnjih svetala, a takođe je rešavala probleme u lancu nabavke i rastućim troškovima sirovine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.