Napadač iz Čikaga koji je usmrtio sedam osoba optužen po sedam tačaka za ubistvo, preti mu kazna doživotnog zatvora 1Foto: Printscreen/Twitter/GratefulAmerican---MAGA

Muškarac uhapšen zbog sumnje da je sa krova pucao u građane okupljene na paradi povodom obeležavanja Dana nezavisnosti, 4. jula, u predgrađu Čikaga, optužen je po sedam tačaka za ubistvo prvog stepena, javio je Glas Amerike (VOA).

Državni tužilac Ilinoisa Erik Rajnhard izjavio je da će se osumnjičeni ;Robert E. Krimo III, ako bude proglašen krivim, suočiti sa maksimalnom kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Tužilac je izjavio i da će tražiti da Krimo ostane u pritvoru bez mogućnosti polaganja kaucije.

Krimo, optuženi za napad na proslavi Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga legalno je kupio oružje, ispalio više od 70 metaka i obukao se u žensku odeću da bi posle mogao da se sakrije među okupljene građane, saopštili su u utorak lokalni zvaničnici.

Policija je u utorak saopštila da se broj žrtava povećao na sedam, pošto je jedna od ranjenih osoba preminula u bolnici. Više od 30 ljudi povređeno je u pucnjavi tokom parade povodom Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga Hajlend park u ponedeljak.

Osumnjičeni je pritvoren pošto se predao policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari