Navaljni: Ne možete jedan dan pevati na Putinovom “Z-maratonu” a drugi dan na francuskoj rivijeri 1Foto: EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY

Putin je odlučio da organizuje „Z-maraton“ – seriju koncerata u znak podrške ratu širom zemlje. Iznos novca koji se za to izdvaja je toliki da izveštaji pokazuju da su umetnici plaćeni duplo više nego inače, napisao je na svom Tviter nalogu uhapšeni ruski opozicionar Aleksej Navaljni.

Ali na kraju dana, izvođači se žale da su zapravo plaćeni nekoliko puta manje nego na papiru. Ako ste Putinov zvaničnik, ne možete a da ne kradete. To je u vašem DNK, navodi opozicionar.

Međutim, to je na SAD, EU, Ujedinjenom Kraljevstvu,  Kanadi, Australiji, Novom Zelandu da stave tačku na ovu priču.

“Pohlepne licemerne ološe koji su hteli da zarade na promociji rata i smrti Zapad treba da nagradi sankcijama i doživotnom zabranom ulaska u civilizovane zemlje”.

Poruka mora biti direktna i jasna, tvrdi Navaljni. “Nećete moći da se zadržite u oba tabora. Nećete moći danas da pevate u znak podrške ratu u Novosibirsku, a sutra zarađujete zabavljajući goste na rođendanu oligarha na francuskoj rivijeri ili u Aspenu”, zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.