NS: Doček Nove godine uz Zdravka Čolića 1

Novosađani i njihovi gosti Novu godinu će na gradskom trgu dočekati uz Zdravka Čolića, koji je rekao da je prihvatio poziv gradonačelnika Miloša Vučevića i da će ove godine pevati za znatno manji honorar nego prethodnih godina, prenosi Anadolija.

„Posle devet godina se vidimo ponovo u ovom gradu na trgu za doček“, rekao je Zdravko Čolić podsetivši da je poslednji put na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu nastupio za doček 2008. godine.

Čolić je rekao da je ove godine rado prihvatio poziv novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića i zbog toga što je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, navodeći da će pevati za honorar koji će biti značajno manji nego prethodnih godina.

Za doček pravoslavne nove godine 13. januara na Trgu slobode će nastupiti poznati trubački orkestar Bobana Markovića. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da Novosađane očekuje spektakularan doček na četiri lokacije i da se očekuje veliki broj gostiju iz inostranstva, jer „nema niko u bližoj okolini ovakav doček i takve zvezde“. On je dodao da je posetiocima ponuđen različit sadržaj za ljude sa različitim ukusom napominjući da, kao i prethodne godine, Grad Novi Sad neće snositi troškove organizacije Nove godine iz budžeta, već će svi izvođači biti plaćeni od strane sponzora.

S druge strane, grupa Novosađana pokrenula je peticiju da se odustane od organizovanja proslave Nove godine na Trgu slobode i da se novac namenjen slavlju prosledi u humanitarne svrhe, prenosi portal 021.rs.

Novosađani, okupljeni u neformalnoj grupi Novosadska patrola, poručuju da je građanima dosta šunda i kiča koji krase svaku proslavu Nove godine, kao i programa koji „intelektualno zadovoljava stvarno samo mali broj Novosađana“.

Inicijator peticije Nemanja Ostojin, kaže da je peticija pokrenuta pre dva dana, a da je ideja nastala pošto su se neke gradske uprave u Srbiji odlučuju da novac namenjen proslavi Nove godine usmere u kupovinu opreme za bolnice i humanitarne svrhe. On dodaje da je to pokušaj da se pomogne ugroženima, koji su osuđeni na lečenje svoje dece SMS porukama, i kaže da je kontaktiran i gradonačelnik Novog Sada sa istim zahtevima.