Obalska straža istovarila zaplenjenu drogu vrednu 1,4 milijarde dolara u Floridi 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Obalska straža Sjedinjenih američkih država objavila je u četvrtak na Floridi da je tokom nekoliko operacija zaplenila impresivne količine kokaina i kanabisa vredne približno 1,4 milijarde dolara.

„Ovo je najveći istovar ilegalnih droga u istoriji obalske straže“, izjavio je komandant Stiven Polin (Steven Poulin) na konferenciji za medije u Port Everglejdsu, 45 kilometara severno od Miamija, i precizirao da je u pitanju oko 27 tona kokaina i gotovo 650 kilograma kanabisa.

„Ove zaplene sprovelo je nekoliko jedinica obalske straže uz pomoć kanadske mornarice, i uz vazdušnu podršku pogranične policije SAD“, rekao je kapetan  Tod Vans (Todd Vance).

„Ove posade i njihovi napori naneli su veliki udarac u borbi protiv kriminalnih mreža i njihovog destabilizirajućeg utecaja, čega smo svedoci u Srednjoj Americi i na južnoj granici naše nacije“, dodao je on.

Vlasti su saopštile da je ova količina zaplenjene droge više nego dvostruko veća od one koju su američke vlasti zaplenile u 2020. godini.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Obalska straža istovarila zaplenjenu drogu vrednu 1,4 milijarde dolara u Floridi”

  1. E bas mi je zao sad ce velja nevolja I njegovi koljaci da se sikiraju sto propade tolika droga a oni u prdekani jadnici. A I velji propade plata od 5000 eura sto je dobijao od partizana jadan covek

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.