"Obaveštenje o hitnom slučaju - ekstremno": Turistima u Grčkoj stižu poruke upozorenja na olujno nevreme 1EPA-EFE/VASSIL DONEV

Turistima koji su u ovom trenutku na letovanju u Grčkoj operateri šalju poruke kojima upozoravaju da će uslediti olujno nevreme naredna dva dana, objavili su članovi Fejsbuk grupe „Grčka Info“.

U poruci napisanoj na grčkom i engleskom jeziku, nadležni napominju da je neophodno izbegavati kretanje u periodu od 48 sati, osim ako to nije preko potrebno, zbog velikih pljuskova, grmljavina i oluje.

Takođe, poruka sadrži i link na kome se nalaze smernice za zaštitu od nepogoda.

Naime, poruke upozorenja imale su zvučan signal, kako tvrde članovi grupe „Grčka Info“, a autor objave slikovito je dočarao kako je prijem upozorenja izgledao.

Kako mi je vrištao telefon, mislio sam da je Putin stigao do Grčke“, napisao je on.

"Obaveštenje o hitnom slučaju - ekstremno": Turistima u Grčkoj stižu poruke upozorenja na olujno nevreme 2
Foto: Nenad Vasić na Grčka Info/Facebook

Ostali članovi u komentarima konstatuju da je zvuk poruke bio veoma neprijatan i zastrašujući, a stizale su turistima širom Grčke.

Na pitanje jednog od komentatora gde se nalaze ostali ljudi kojima su poruke stigle, u odgovorima su nabrojane različite lokacije ove zemlje, pa bi se moglo pretpostaviti da je svim turistima stiglo isto obaveštenje države.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.