Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Prema rezultatima istraživanja za 2019. godinu, Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u čak tri kategorije, prenosi Hrt.hr. Tako je Hrvatska zauzela visoko drugo mesto u kategoriji najpopularnije emerging destinacije, šesto mesto u kategoriji najboljih destinacija za tzv. milenijalce, odnosno mlade putnike te odlično osmo mesto u kategoriji najpopularnijih svetskih destinacija.

„Tržište SAD-a za hrvatski turizam predstavlja jedno od vodećih dalekih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem delu godine ostvarili oko 570.000 poseta i 1,6 miliona noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto. Upravo nas zbog toga još više raduju ovi rezultati koji potvrđuju odličan status Hrvatske na velikom američkom tržištu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Dodao je da će u fokusu aktivnosti u narednom razdoblju biti dalje jačanje avioprevoza kako bi Hrvatska bila još dostupnija američkim turistima.

Virtuoso je mreža koja broji više od 17.500 putničkih savetnika u više od 1.000 agencija širom sveta, a poseduju i ugovore s ekskluzivnim i vodećim svetskim hotelima, odmaralištima, lečilištima, kruzing kompanijama i drugim turističkim kompanijama.