Otkazan sajam automobila u Ženevi zbog korona virusa 1Foto:EPA-EFE/MIKE NELSON (Arhiva)

Sajam automobila u Ženevi, jedan od najvećih u tom sektoru, otkazan je pošto je švajcarska vlada zabranila sve veće događaje zbog korona virusa, javile su danas lokalne vlasti.

U saradnji sa kantonima, savezna vlada odlučila je da zabrani velike manifestacije, u Ženevi Sajam automobila prema tome neće biti održan, napisao je u Tviter poruci ženevski zvaničnik Antonio Hodžers.

Devedeseti Međunarodni sajam automobila u Ženevi trebalo je da se održi od 5. do 15. marta.

Švajcarska je saopštila danas da zabranjuje javna ili privatna okupljanja sa više od 1.000 ljudi, najmanje do 15. marta, da bi ograničila širenje novog korona virusa. Odluka je stupila odmah na snagu.

Švajcarski ministar unutrašnjih poslova, resor koji obuhvata i zdravstvo, Alen Berse, rekao je danas na konferenciji za novinare da su se te mere pokazale efikasnim u drugim zemljama i da su u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Berse je rekao da je vlada svesna da će ta zabrana imati znatan uticaj na javni život ali da se očekuje da će se time obezbediti efikasna zaštita ljudi u Švajcarskoj i zavnom zdravlju.

Po njegovim rečima, tom merom bi trebalo da se spreči ili odloži širenje epidemije u Švajcarskoj i time smanji njen zamah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.