Palmer posetio najveći agroindustrijski kompleks u BiH 1Foto: FoNet/STUDEN Holding

Specijalni predstavnik Stejt Departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer posetio je danas u Brčkom najveći agroindustrijski kompleks u Bosni i Hercegovini i sastao se sa predsednikom uprave Studen Holdinga Ilijom Studenom.

Tema sastanka u Brčkom bile su investicije Studen Holdinga u Bosni i Hercegovini, Srbiji i u ostalim zemljama Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

„Podržavanje i podsticanje dugoročnog ekonomskog razvoja u BiH i u zemljama regiona je naša prioritetna pozicija. Studen Holding stvara poslovne mogućnosti koje povezuju tržišta, a to je potvrda uspešnih investicija“, rekao je Palmer.

U saopštenju se podseća da je Bimal grupa, koja je deo Studen Holdinga, 2019. godine kupila fabriku za
proizvodnju jestivog ulja „Novo sunce“ u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike „Bečejka“ nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

„Poslovni planovi Studen Holdinga obuhvataju različite investicije, pre svega u proizvodnju, distribuciju i logistiku, koje omogućavaju da naš poslovni model pozitivno utiče na privredni ambijent država u kojima poslujemo“, rekao je predsednik Uprave Studen grupe Ilija Studen.

On je podsetio da je centrala kompanije u Austriji i istakao da je u proteklih 30 godina fokus proizvodnih investicija na Zapadnom Balkanu pre svega u BiH, Srbiji i Sloveniji.

Sastanku u Brčkom je prisustvovao i prvi zamenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt Majkl Skanlan.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.