Parada ponosa u Podgorici održana bez incidenata 1Foto: RTCG

Četvrta Parada ponosa “Montenegro Prajd 2016”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO “Queer Montenegro”, protekla je bez incidenata.

Policijske aktivnosti doprinele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici CB Podgorica i drugih organizacionih jedinica Uprave policije MUP-a su naime sprovodili preventivne planske aktivnosti koje su obezbedile stvaranje uslova za bezbedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

Shodno procenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, ove godine je na obezbeđenju Parade ponosa bio angažovan manji broj policijskih službenika nego prethodnih godina. Angažovan je međutim bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom.

Parada ponosa je počela oko 11,00 časova a završena je oko 14,00 časova. Na Povorci je, prema procenama, bilo oko 200 učesnika.

Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbeđenju primene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari