Plenković: Državljani Hrvatske u proceduri povratka iz Avganistana 1foto (BETAPHOTO/HINA/ Mario STRMOTIĆ/DS)

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da u Avganistanu ima 20 do 30 hrvatskih državljana i da su svi u proceduri organizovanog povratka, javlja agencija Hina.

Plenković je, odgovarajući na pitanja o stanju u Avganistanu i položaju hrvatskih državljana u toj zemlji posle povlačenja snaga SAD i zapadnih savezika, rekao je da su u vezi s hrvatskim državljanima sve službe uključene, a da je šef diplomatije Gordan Grlić Radman s njima u dnevnom kontaktu.

„Uglavnom je reč o ljudima koji rade u različitim međunarodnim angažmanima i aranžmanima, a prema poznatim podacima, ima ih između 20 i najviše 30, a svi su u proceduri povratka koju organizuju njihovi poslodavci“, rekao je Plenković novinarima u Rijeci, gde je prisustvovao misi povodm praznika Velike Gospe.

Plenković je ocenio da se nakon toliko godina dogodilo da vlasti Afganistana nisu dugo samostalno izdržale i da je sada čak i svojevrsna stihija, ali je dobro da nema puno žrtava.

„U svakom slučaju nije dobro što je avganistanska vlast bila toliko krhka nakon povlačenja međunarodnih snaga,“ ocenio je premijer Hrvatske.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.