Plenković: Odustanimo od prepucavanja, sva pitanja sa Srbijom želim da rešavam dijalogom 1Foto: EPA-EFE/ Virginia Mayo POOL

Premjer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Zadru da, „za razliku od većine aktera na hrvatskoj i srpskoj sceni, sistematki, svesno i s punim uverenjem izbegava međusobna medijska prepucavanja, od čega svi mogu da imaju samo štetu“.

Na pitanje da se ipak izjasni o izjavi ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da „Zoran Milanović spada u gluplje hrvatske političare“, Plenković je rekao „da su takve izjave, a posebno one koje izgovara Vulin, potpuno neprimerene i da ih treba odbaciti i osuditi“, preneo je hrvatski N1.

„Želim da se unapređuje položaj hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj, da njihova prava budu zaštićena i da se oni dobro osećaju. Imali smo onaj poziv da se vešaju zastave i videli ste da se to u Hrvatskoj nije dogodilo zbog poverenja i kvalitetnog odnosa koji vlada ima sa svojim koalicionim partnerom SDSS i njihovog mudrog, odmerenog stava“, kazao je Plenković i poručio „da sva pitanja sa Srbijom želi da rešava dijalogom“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Plenković: Odustanimo od prepucavanja, sva pitanja sa Srbijom želim da rešavam dijalogom”

  1. Plenković je z razliku od mnogih sačuvao racionalnost .Jedan je od malobrojnih koji shvaća da je prioritet suradnja i budućnost

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.