Posle pobede Meloni, Italijani skinuli zastavu EU i postavili svoju (VIDEO) 1Foto: Printscreen/YouTube/ AMERICA THE GREAT 2

Nakon što je na izborima u Italiji pobedila liderka ekstremne desnice Đorđa Meloni, u toj zemlji krenulo se s ispoljavanjem netrpeljivosti prema Evropskoj uniji. Nepoznata grupa demonstranata skinula je u Rimu zastavu EU sa jedne od zgrada institucija te zemlje i postavila italijansku.

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama, maskirani desničari pokazali su animozitet prema EU, bacivši zastavu sa zgrade.

„Braća Italije“, čiji je lider Đorđa Meloni dobili su najviše glasova na izborima u Italiji i zajedno sa svojim partnerima iz desnog ideološkog spektra formiraće novi vladu, na čijem će čelu upravo biti Meloni, što će je učiniti prvom premijerkom te zemlje.

Meloni planira da formira najdesničarskiju vladu Italije od Drugog svetskog rata, a pristalice ovakve politike pokazale su da ne misle ništa dobro o Evropskoj uniji. Oni su tokom jednom protesta skinuli zastavu EU sa zgrade i postavili zastavu Italije, prenosi Direktno.

Tom prilikom došlo je i do sukoba sa policijom, što se može uočiti i i na snimku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.