Premijer Holandije: Policijski čas mora ostati najmanje do 31. marta 1Foto: EPA-EFE/ SEM VAN DER WAL

Holandski premijer Mark Rute objavio je danas da policijski čas, u ciju sprečavanja širenja korona virusa, mora ostati na snazi najmanje do 31. marta, prenosi Rojters.

Izuzeci će biti učinjeni od 15. do 17. marta, kako bi nacionalni izbori mogli da se održe kako je planirano.

Ne bi bilo pametno da sada ublažavamo mere, rekao je Rute i dodao da bi neka prilagođavanja mogla biti učinjena tokom uskršnjih praznika i postepenim povećanjem broja vakcinisanih tokom leta.

Broj inficiranih korona virusim je stabilizovan protekle nedelje, uz blagi rast u februaru, što zdravstveme vlasti tumače novim sojevima virusa koji su zarazniji.

Policijski čas traje od 21 sat do 4.30 ujutro, a kada je uveden pre šest nedelja doveo je do višednevnih nemira i demonstracija.

Narednog meseca restoranima i barovima moglo bi biti dozvoljeno da služe goste na terasama, ukoliko broj obolelih počne da pada u naredne tri nedelje, najavio je Rute.

Javna okupljanja i dalje su zabranjena, privatne posete su ograničene na jednu osobu, a savet vlasti je da se izbegavaju bilo kakva međunarodna putovanja koja nisu neophodna bar do 15. aprila, rekao je premijer.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.