Foto: EPA/JULIEN WARNAND

Pusić je rekla da je presuda hercegovačkoj šestorki, među kojima je i general Praljak, rezultat loše i pogrešne hrvatske politike devedesetih godina.

Kad mu je rekla da je prijavljen policiji u Nemačkoj, okrenuo je ploču, prenosi index.hr.

„Izdajico jedna smrdljiva čekaj dok dodem u Zagreb zaklaću te ko prase“, napisao je izvesni Jerko Bajsić koji na slici na svom profilu ima osuрenog zločinca Praljka u porukama Vesni Pusić.

Ona mu je odgovorila da je prijavljen policiji, na što je Bajsić odgovorio: „ajde tako i tako nisam u hrvatskoj izdajico. I znam da me nećeš prijaviti jer dobijaš svaki dan tako nešto“.

Pusić mu je odgovorila da „policija radi i u Nemačkoj“ i to „još bolje nego u Hrvatskoj“, na što je Bajsić krenuo da se izvinjava: „Oprostite bio sam ljut, neće više doći do toga molim vas oprostite“.

Poslanik iz GLASA Goran Beus Rihemberg u sredu je, komentarišući samoubistvo Slobodana Praljka, rekao da je za njega neprihvatljivo da se u saboru održi minuta ćutanja za osuрenog ratnog zločinca.

Beus Rihemberg je na svom Fejsbuk profilu objavio sadržaj pretnji koje je dobio, a potom je GLAS na Fejsu objavio pretnje smrću koje je dobila Vesna Pusić.