Pretresi u Nemačkoj nakon terorističkog napada u Beču 1Foto: EPA / RONALD WITTEK

Nemačka policija je pretresla kuće i radnje četvorice muškaraca povezanih sa Kujtimom Fejzulahijem, simpatizerom ekstremističke organizacije Islamska država koji je u centru Beča ubio četvoro ljudi.

Savezna policija je danas saopštila je da su policajci, uključujući pripadnike antiterorističke jedinice GSG9, izvršili pretrese u Osnabriku, Kaselu i Pinebergu.

Iako ti muškarci trenutno nisu osumnjičeni za umešanost u napad u Beču, postoje dokazi koji ukazuju da su imali veze sa napadačem.

Nemački savezni tužioci rekli su da se veruje da su se dvojica muškaraca ovog leta sastali sa napadačem u Beču. Treći muškarac imao je kontakt s njim preko interneta, dok četvrti nije imao direktan kontakt sa napadačem, ali je bio u kontaktu sa ljudima koji su ga poznavali.

Tokom pretresa policija je pokušala da prikupi sve moguće dokaze, a niko nije uhapšen.

Austrijske vlasti pretresle su 18 domova i privele 15 ljudi povezanih sa napadačem. U susednoj su istim povodom ove nedelje uhapšene dve osobe.

Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad u ponedeljak uveče u centru Beča gde su ubijene četiri osobe, a ranjeno je njih 20.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.