„Čekamo zvanične podatke statistike, a ja moram biti odgovoran – polugodišnji rast mora zvanično objaviti naš Zavod za statistiku po metodologiji i standaridma – ali ja očekujem da ćemo mi imati rast značajno više od četiri odsto za šest mjeseci ove godine“, rekao je Marković, na Miločerskom razvojnom forumu.

On je dodao da u glavi ima i povoljnije cifre, ali ne želi da ih saopšti, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

To će biti daleko najveći rast u regionu, to da i ne govorimo, ali među najvećima u Evropskoj uniji, naglasio je Marković. On je ocenio i da je članstvo Crne Gore u NATO otvorilo toj zemlji ogromne mogućnosti za investicije i napredak.

Izrazio je i zadovoljstvo realizacijom plana finansijske konsolidacije koji je Vlada donela na početku mandata.

„Kao rezultat imamo da smo na prihodnoj strani naplatili preko milijardu evra što je oko 2,8 odsto više u odnosu na osam mjeseci prethodne godine, a nominalno preko 7,5 miliona eura više u odnosu na plan za ovu godinu, a plan za ovu godinu je 6 odsto veći od plana budžetskih prihoda za 2016.
godinu“, rekao je Marković.

Nije dovoljno samo da kažemo da smo jedinstveni u regionu i u svetu, da je naše more najlepše i najtoplije, da su naše obale najprimamljivije, da imamo neviđenu lepotu na severu, da imamo najčistije reke sa kojih možemo piti tu vodu, ne moramo je prerađivati već treba svi zajedno da uradimo da od toga dobro i kvalitetno živimo, da ne budemo na nivou proseka od 40 odsto građanina današnje Evrope, poručio je crnogorski premijer.