Protesti protiv policije u Londonu (Video) 1Foto: EPA/ ANDY RAIN

Šest policajaca je povređeno, od kojih su četvorica završila u bolnici, tokom protesta u Londonu organizovanom zbog smrti jednog mladog crnca, za šta demonstranti optužuju policiju.

U gradskoj četvrti Forest gejt, u istočnom delu Londona, prvobitno miran protest se u nedelju uveče oteo kontroli, pa su demonstranti bacali predmete na policiju i palili vatru, prenose britanski mediji, javlhja Sputnjik.

Jedan policajac pretrpeo je povrede lica, a jedna policajka je zadobila povrede glave. Četiri osobe su uhapšene zbog prekršaja, u koje spadaju izazivanje nereda, podmetanje požara i nanošenje štete.

Okupljeni su tražili pravdu za Edira Frederika da Kostu (25), koji je izgubio život 21. juna.

Demonstranti tvrde da je on bio brutalno pretučen 15. juna pošto je njegovo vozilo, u kome su bile još dve osobe, zaustavila policija u Njuhemu, na istoku britanske prestonice.

Kako kažu, pošto mu je slomljen vrat i nanete povrede na glavi, Da Kosta je smešten u bolnicu gde se šest dana borio za život.

Komisija za žalbe je, međutim, ocenila, da on nije imao slomljen vrat niti bilo kakve povrede kičme, kao i da nije imao krvarenje u mozgu.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hr-fOYJy4Dc]

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Protesti protiv policije u Londonu (Video)”

  1. Realno, šta će im policija u Londonu kad imaju šerijatske patrole da obezbeđuju red i mir?

  2. Mi imamo poverenjeu ovu Instituciju sistema, jer su kao Nesalomivi,gotovo kao nasa maketa Eliota Nesa,ako se secate Vucica iz propagandnih kampanja 2012….???

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.