Putin i Tramp se sastaju 28. juna 1 Foto: EPA-EFE/JORGE SILVA

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Ameriиkih Država Vladimir Putin i Donald Tramp sastaće se 28. juna, tokom samita G20 u Osaki, potvrdio je danas pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Ušakov je precizirao da je dogovoreno da se Putin i Tramp sastanu oko 14 sati u sali koju su izabrali Amerikanci. Za sada je planirano da sastanak traje oko sat vremena, ali će dužina zavisiti isključivo od dvojice lidera, kazao je Ušakov, prenosi Sputnjik.

Ušakov je dodao da bi Rusija i Sjedinjene Američke Države mogle uspostaviti delotvoran zajednički rad na principima jednakosti i uzajamnog poštovanja.

„Rusija i SAD mogu da uspostave efikasan zajedniиki rad na principima jednakosti i uzajamnog poštovanja, a i Tramp je više puta izražavao želju za uspostavljanje normalnog dijaloga sa Rusijom“, naveo je Ušakov.

Prema njegovim rečima, Putin i Tramp će posebnu pažnju obratiti aktuelime međunarodnim temama i razgovaraće o situaciji u Siriji, Ukrajini, Korejskom poluostrvu, pregovorima o Zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu o iranskom nuklearnom programu i povlačenju Sjedinjenih Ameriиkih Država iz njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.