Putinov propagandista na ruskoj TV: ‘Stvorićemo veliki ruski dom, proširiti se na Poljsku i Balkan. Ukrajinski jezik? To ne postoji...‘ 1Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEVL

Na ruskoj državnoj televiziji se raspravljalo u planiranoj ruskoj strategiji u narednioh nekoliko godina. Njihovi stručnjaci su, uz izjave da ukrajinski jezik ne postoji, naveli predviđanje da će Rusija pripojiti susedne zemlje u „jedan veliki ruski dom“, s eventualnim širenjem na Balkan i Poljsku, prenosi Index.hr.

„Sada s jedne strane mnogi imaju razloga za očajavanje, ali ako pogledate stvari iz druge perspektive, Rusija se pobednički bori protiv više od milijardu Zapadnjaka. Tokom cele ove godine Zapad nije uspeo da savlada Rusiju. Svaki prosečan Rus će se složiti sa mnom – imamo toplu vodu, hranu, poslove, gradski prevoz funkcioniše.

Naša ekonomija se rekonstruiše“, rekao je filolog Nikolaj Vavilov u emisiji na kanalu Rusija 1.

„Zapravo se radi o pobedi Rusije. Nema izolacije za nas, pogotovo sada kada nam se pridružila Kina. Pridružili su nam se i Indija, jugoistočna Azija, Afrika i Latinska Amerika. Nema izolacije jer smo pobednici u ovoj masovnoj specijalnoj operaciji“, dodao je.

„Ja sam filolog. Ukrajinski jezik ne postoji. Postoji samo ukrajinski dijalekt. Za proučavanje ovog dijalekta su vam potrebne dve nedelje. Uglavnom, zašto nas se Zapad toliko boji? Neprijatelj je pred Moskvom. I ako Zapad ništa ne može učiniti, za 10, 15 ili 20 godina ćemo povratiti svu teritoriju“, kazao je Vavilov.

„Pripojićemo sve te nacije koje tvrde da su nezavisne u jedan veliki ruski dom. Što to znači? U Evropi s 500 miliona stanovnika postojaće kolektiv od 200 miliona ljudi koji govore ruski i koji može smireno položiti pravo na Balkan, Poljsku i tako dalje“, izjavio je dalje.

„Ima 80 miliona Nemaca, uključujući Pakistance, Turke i Arape. Ima 60 milona Engleza, takođe uključujući Pakistance i druge. U istočnoj Evropi će se pojaviti vodeća nacija. Zapad neće moći ništa učiniti“, dodao je.

„Za 10 do 15 godina će se pojaviti ogromna zajednica. Što to znači? To znači da ćemo sa sebe zbaciti 20 ili 30 godina staro odelo, iznošeno odelo globalizma. Trebamo ga zameniti za novu ideologiju, novi svetonazor, nove društvene i političke strukture“, zaključio je Vavilov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.