Crnogorski mediji nakon skandalozne izjave predsednika opštine Nikšić: Kovačević u policiji, tužilaštvo formiralo predmet (VIDEO) 1Foto: screenshot Youtube/Pobjeda

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet zbog izjave predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da će „sa svima koji im ne budu braća – u budućnosti postupati kao sa Turcima. To je Pobjedi potvrdila rukovoditeljka VDT-a Lepa Medenica.

„Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić, M.K., i od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od istog prikupi potrebna obaveštenja“, saopštila je Medenica za Pobjedu.

Dodala je da će se po potrebi preduzeti i druge mere i radnje.

„Nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka, izvršiće se svestrana analiza istih, u cilju ocene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog dela iz nadležnosti ovog tužilaštva, nakon čega će biti doneta odluka u predmetu“, navela je Medenica.

Prema informacijama Vijesti, predmet je zadužila tužiteljka Ana Kalezić, i dala nalog policiji da danas pozovu Kovačevića i uzmu izjavu od njega. Izvor navodi i da je juče tokom dana dala pisane naloge policiji kako da postupaju i šta da prikupe od dokaza, kako bi donela odluku.

Podsetimo, Kovačević je zastrašujuću poruku poslao tokom obeležavanja 166 godina od bitke na Grahovcu. Pored njega su bili ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Usledile su najoštrije osude političke i društvene javnosti, nakon kojih je Kovačević, umesto izvinjenja, juče pokušao da se opravda tvrdnjama da je govorio o pomirenju, te da su „mračni centri moći potrošili nekoliko dana da iskonstruišu priču i da započnu medijsku hajku“. Kazao je da nije pominjao Crnogorce, niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori.

„Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili pre svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom“, rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari