Dodik: Hoćemo jedinstvenu državu u kojoj će biti i Crna Gora 1foto Amir Hamzagić/ATAImages.

Predsednik RS rekao da je potrebno vratiti Crnu Goru „srpskom nacionalnom biću, jer ona nesumnjivo tu pripada“.

Predsednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik smatra da Srbi u ovom veku treba da formiraju jedinstvenu državu čiji će deo biti i Crna Gora, prenose Vijesti.me.

Dodik je ocenio da treba napraviti „veliki svesrpski sabor“, sa kojeg će se preneti takva poruka, te naveo da tu jedinstvenu državu treba formirati demokratskim putem i političkim merama, a ne ratom.

„Živimo u doba kad će za nekoliko godina ili decenija morati da se napravi nova konfiguracija sveta, Srbi tu ne smeju da budu zatečeni, već sada treba da kažemo da u ovom veku hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska, ako bude takva demokratska odluka, i Crna Gora“, rekao je Dodik za Sputnjik, kako je objavljeno na njegovom zvaničnom sajtu.

On je, upitan da li misli da će Srbija „uspeti da odbrani“ Kosovo, rekao da srpska nacionalna i državna politika moraju ostati posvećeni tom pitanju.

„Moram da kažem da je Vučić to pitanje vratio na međunarodnu scenu kroz procese pregovaranja ali i kroz proces povlačenja priznanja KiM od značajnog broja zemalja. Mislim da treba držati do ispravnog i dugoročno stabilnog rešenja, a to nije interes Britanije i Amerike. Jedino je rješenje Republika Srpska, Srbija i srpski prostori, Kosovo i Metohija i naravno, a i vraćanje Crne Gore srpskom nacionalnom biću, jer ona nesumnjivo tu pripada. To je nešto što mora da bude uvažavano kao snažan srpski nacionalni interes na ovim prostorima, a ne da se ignoriše do mere da se otima i da su Srbi krivi zato što ne prihvataju vlastitu egzekuciju“, rekao je Dodik, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari