Dodik: Neću pokleknuti pred međunarodnim pritiscima 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da neće pokleknuti pred, kako je naveo, mnogim autoritetima, koji su na razne načine pokušali da ugroze slobodu srpskog naroda, već će nastaviti da se bori za Republiku Srpsku.

On je naveo da „sloboda nikada nije jeftina, da uvek traži žrtve, ali da se on opredelio da se bori za slobodu, koja znači postojanje Republike Srpske u punom kapacitetu kako je predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom“.

Dodik je ocenio da su reforme i „nasilno“ prenošenje entitetskih nadležnosti na državni nivo odlukama Visokih predstavnika prošlost.

„Neće Republika Srpska ući u odlučivanje na zajedničkom nivou dok se ne povuče, poništi, šta god hoće da urade, spali odluka Valentina Incka (zakon o zabrani negiranja genocida), koju je nametnuo“, kazao je Dodik novinarima u Prijedoru.

Navodeći da je izvorni Dejton „devalviran akcijom međunarodnih faktora“, Dodik je rekao da je to učinjeno sprovođenjem izvorne politike Stranke demokratske akcije, koja se lažno predstavlja kao građanska.

„Ona je u suštini bošnjačka, muslimanska politička partija, čiji je osnovni program Islamska deklaracija Alije Izetbegovića“, ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

Istakao je da se on bori protiv BiH „koja je izvan Ustava BiH, protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović, koju je imao i Alija Izetbegović, kao i protiv BiH, u kojoj su muslimani dominantan narod“.

Dodik je rekao da je  zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar poslao ozbiljnu poruku kada je rekao da je „uspeo da razbije jedinstven front odbrane RS, tako što je opoziciju povukao na svoju stranu“.

„Srpska ne zavisi od Dodika, Srpska nije Dodik, ali je Dodik danas onaj koji je brani zajedno sa svim svojim saradnicima i na to sam ponosan“, naveo je on.

Automobil iz Dodikove pratnje učestvovao u saobraćajnoj nesreći, lakše povređene dve osobe

Jedno od vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći u Kamičanima kod Prijedora, a u kojoj su povređene dve osobe, bilo je u pratnji srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Vozilo iz Dodikove pratnje, koje je bilo na kraju kolone, izguralo je s puta putnički automobil, u kome su lakše povređene dve osobe.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da su lakše povređeni vozač i suvozač.

Uviđaj je završen i sledi utvrđivanje odgovornosti vozača vozila koja su učestvovala u nesreći, saopšteno je iz policije.

Srpski član Predsedništva BiH, koji je i lider SNSD-a, Milorad Dodik danas je prisustvovao početku predizborne kampanje za prevremene izborima za gradonačelnika Prijedora.