Državljanin Srbije izvršio samoubistvo u Istražnom zatvoru u Podgorici 1Foto: Stefana Savić (Ilustracija)

Pritvorenik M.M. (65), državljanin Srbije, izvršio je samoubistvo u Istražnom zatvoru, nezvanično saznaju „Vijesti„.

Prema istim informacijama, nakon što su mu službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) pokušale pomoći, on je prevezen u Klinički centar u Podgorici, gdje je konstatovan mrtav.

Izvor “Vijesti” je rekao da se pritvorenik objesio u toaletu Istražnog zatvora.

O incidentu je uprava UIKS-a obavestila policijsku upravu, čiji su službenici izvršili uviđaj.

Sagovornik iz UIKS-a je rekao da je M.M. je bio u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje bezbednosti i nanošenje telesnih povreda.

„Bio je u sobi sa šest privedenih. Ništa nije ukazivalo na opasnost od samoubistva“, rekao je sagovornik iz UIKS-a.

UIKS je zvanično saopštio da je M.M. preminuo danas oko 13.30 časova u Kliničkom centru.

Navode da je M.M. je smešten u Istražni zatvor u prostoriji u kojoj je bilo sedam pritvorenika. „U vremenu predviđenom za boravak na otvorenom prostoru – šetnje, četiri pritvorenika su napustila prostoriju kako bi iskoristili tu priliku, dok su tri pritvorenika ostala u prostoriji, od kojih je jedan M.M.“, saopšteno je iz UIKS-a.

Rekli su da je, prema rečima pritvorenika, M.M. ušao u toalet, u kojem je boravio duže vreme, i da nije odgovarao na pozive privedenih, koje su pozvale obezbeđenje. Službenici obezbeđenja su ušli u prostoriju, otvorili vrata toaleta i zatekli M.M. u besvesnom stanju, navodi UIKS.

Odmah je usledila brza intervencija medicinskog osoblja Sektora zdravstvene zaštite UIKS-a, a potom i transport privedenog M.M. u KCCG, dodaje se u saopštenju.

Iz UIKS-a su kazali da su, osim policije, o incidentu obaveštene i druge nadležne institucije, s ciljem preduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, te utvrđivanja tačnog uzroka smrti privedenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.