Kako regionalni mediji najavljuju večerašnji protest "Srbija protiv nasilja"? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Šesti protest „Srbija protiv nasilja“ najavljen je van Srbije. Mediji u regionu, čini se, punu pažnju posvećuju večerašnjoj protestnoj šetnji.

Zagrebački N1 piše o ruti koja je predviđena za večeras.

„Okupljeni će šetati skoro tri kilometra i ovog puta posetiće Vladu oko koje će napraviti prsten i ostaviti poruke za predstavnike države“, piše N1 dodavši:

“Pod jedan – smjena ministra prosvjete, smjena ministra unutrašnjih poslova, smjena direktora BIA-e, pod dva – smjena REM-a, pod tri – ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Hepi i Pink i pod četiri – ukidanje reality programa što je samo po sebi užasno licemjerno”, nabrojala je premijerka Ana Brnabić zahtjeve prosvjeda“.

Portal Klix kaže da cilj protesta, „koji na ulice izvodi više od 50.000 građana, ovoga puta bit će stvaranje takozvanog prstena ili obruča oko Vlade Srbije, u Nemanjinoj ulici – najavili su organizatori“.

„Neki od zahteva koje su okupljeni na protesti ranije postavili, a traže ih i dalje su smenjivanje Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva RTS-a, gašenje štampanih medija, ukidanje programa i nacionalnih frekvencija onim medijima koji promovišu nasilje, kao i smjenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.“

„Danas novi protesti u Beogradu: Demonstranti opkoljavaju zgradu Vlade“ naslov je teksta sarajevskog Oslobođenja.

Oni prenose poruku organizatora.

“Aleksandar Vučić nastavlja da manipuliše zahtevima protesta, poziva na neke lažne razgovore i govori da želi da čuje šta smeta onima koji protestuju. Međutim, kada je 100 hiljada građana došlo ispred Predsjedništva, prošle subote, njega nije bilo nigdj.

„Pošto mi u tajnim razgovorima ne želimo da učestvujemo, pozivamo sve građane da u petak javno i zajedno poručimo Vladi da odgovori na zahteve protesta “Srbija protiv nasilja” i smeni ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA-e Aleksandra Vulina”.

Podgorička Analitika prenosi reči jednog od opzicionih lidera Nebojše Zelenovića koji je rekao da će okupljanja biti nastavljena i da informacija o pauziranju protesta do septembra nije tačna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari