Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića najveće iznenađenje izbora u RS 1Foto: Printscreen/N1

Nebojša Vukanović i njegova opoziciona Lista za pravdu i red najveće su iznenađenje ovih izbora.

Prema preliminarnim podacima CIK BiH, Vukanovićeva Lista za pravdu i red četvrta je po snazi stranka kada je u pitanju Parlamentarna skupština BiH, iza nje su ostale čak i članice vladajuće koalicije Ujedinjena Srpska, DEMOS, Socijalistička partija kao i Demokratski narodni savez (DNS).

Na obrađenih 80 odsto biračkih mesta u Republici Srpskoj za Parlamentarnu skupštinu BiH, najviše glasova osvojio je SNSD – 202.312 glasova ili 42,44 odsto, potom SDS sa osvojenih 89.763 (18,83 odsto) glasova građana, te PDP sa osvojenih 53.257 (11,17 odsto) glasova.

Vukanovićeva Lista za pravdu i red je četvrtra po snazi, sa osvojenih 24.984 glasova ili 5,24 odsto.

Gledajući po izbornim jedinicama, Vukanovićeva lista je u Izbornoj jedinici 1, u sklopu koje se nalazi i Banjaluka, osvojila 10.949 glasova građana i tako posle SNSD, SDS i PDP postala četvrta stranka po snazi.

U Izbornoj jedinici 2, od Prnjavora do Bijeljine, Vukanovićeva lista je ostvarila nešto slabiji rezultat, ali je i dalje po broju glasova ispred DNS i Ujedinjene Srpske.

U Izbornoj jedinici 3, u kojoj je i njegov matični grad Trebinje, Vukanovićeva lista je ostvarila najbolji rezultat, pa je tako treća stranka po snazi, a ispred nje su samo SNSD i SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.