Mandić (DF): Formiraćemo novu vladu Crne Gore, Miodrag Lekić mandatar 1Foto: Antena M

Stranke pobednice izbora 2020. su se dogovorile da formiraju novu vladu Crne Gore, saopštio je novinarima u Skupštini lider Nove i funkcioner DF-a Andrija Mandić, prenose crnogorski mediji.

Naveo je da je 41 poslanik parlamentarne većine podržao samo jednog kandidata za mandatara, a to je Miodrag Lekić.

„Obaveštavamo predsednika da da mandat Lekiću. Ako ima nesporazuma i ako neko procenjuje da je danas zadnji dan mi očekujemo do ponoći da budemo obavešteni da je novi mandatar Lekić.

Najvažnije je da večeras dobijemo novog mandatara i mi iz Fronta spremni smo ako je nešto nepoznato predsedniku da mu to lično i prenesemo“, kazao je Mandić nakon sastanka partija stare parlamentarne većine u Skupštini.

Lider DNP-a Milan Knežević je izjavio da je Front odricanjem dao najveći doprinos da se dođe do dogovora.

„Bilo je i uspona i padova ali smatram da je zadovoljena izborna volja građana Crne Gore bez obzira što je DF ponovo podnio najveću žrtvu“, kazao je Knežević.

Predsednik Radničke partije Maksim Vučinić je kazao da je njegova partija od danas novi konstituent DF-a.

„Ovo je veliki dan i dan kad se pobeda od 30. avgusta vraća građanima. Lekić ima podršku 41 poslanika“, kazao je Vučinić.

Buduća vlada, kako je kazao, na jednoj strani će biti oni koji imaju devet mandata, a na drugoj ostali.

Podsećamo, danas u ponoć ističe rok da predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopšti ime mandatara za sastav nove vlade na predlog 41 poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.