Milanović: Dodik je ubedljivo dobio izbore, vodi se rat protiv njega 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas da je Milorad Dodik kraj svih drugih za Hrvate najprihvatljviiji.

„On ima 30.000 glasova na biračkom telu koje ima manje od 600.000 ljudi“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare, prenosi portal vijesti.ba.

Uporedio je to sa pobedom Kolinde Grabar Kitarović nad Josipovićem. „Tada je bilo 30.000 na dva miliona ljudi, nitko nije reagovao“, kaže.

„Dodik je prema onome što znamo službeno uverljvio dobio izbore. Kome je u interesu da se tamo radi haos, da se gura kandidatkinja bog te pita kakva, ona govori gluposti. To je rat protiv Dodika“, rekao je.

„Govorite što hoćete, to su izborna pravila, on ih nije mogao prekršiti. Isto bih rekao za svakoga. Ide se u prebrojavanje glasova, rulja je na ulici, Majdan svoje vrste. Nikad ne ispadne dobro kad se vlast tako ruši. U selu njene babe su ukrali izbore, sad se zbog toga proveravaju izbori“, rekao je.

Ovakva reakcija Milanović je krajnje očekivana, ocenjuje se, imajući u vidu da ovaj dvojac već duže rpisno sarađuje.

„Milorad Dodik hrvatski je partner u BiH“, je stav koji već duže zastupa predsednik Hrvatske. U januaru je na jednoj konferenciji za novinare kazao da se „problem preglasavanja Hrvata u BiH, od brojnijih Bošnjaka, ne može se rešiti bez bosanskohercegovačkih Srba“.

„Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Ko to ne razume ili ne razume ili je pokvaren“, kazao je tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari