"Nastavak velikosrpske politike": Hrvatski poslanik traži da se Crnogorci koji su glasali za Rezoluciju o Jasenovcu proglase nepoželjnim u Hrvatskoj 1Foto: EPA ANTONIO BAT EPA/ANTONIO BAT

Poslanik Hrvatskog Sabora Miro Bulj podneo je Predlog Zaključka o proglašenju poslanika crnogorskog parlamenta koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mathauzen, „personom non grata“ nepoželjnim u Republici Hrvatskoj.

„Uputio sam zaključak da se Vlada RH obaveže da crnogorske poslanike proglasi „personom non grata” zbog instrumentalizacije sjećanja na žrtve Jasenovca u svrhu ostvarivanja ciljeva politike „Srpskog sveta“, nastavka velikosrpske politike iz 90-ih godina“, rekao je Bulj u slobodnom iznošenju stava u ime kluba Mosta, prenosi Dnevno.me.

Crnogorsku Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu „neprihvatljivom, neverovatnom i bizarnom“ ocenila je Danica Baričević u ime Kluba HDZ-a, piše Sputnjik, a prenosi Politika.

„Neprihvatljivo je da država koju Hrvatska smatra dobrosusedskom, kojoj je godinama pomagala da uđe u NATO i koja u budućnosti možda uđe i u EU, donosi sada takvu rezoluciju“, rekla je Baričević, preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari