Nastavlja se istraga napada huligana Torcide na policiju 1Ilustracija, arhivska fotografija Printscreen: RTS

Nakon subotnjeg derbija na Maksimiru u masovnom sukobu navijača Hajduka s malobrojnim pripadnicima policije pokraj benzinske crpke Desinec na autocesti – između Zagreba i Karlovca – povređeno je 20 policajaca, isto toliko pripadnika Torcide.

U velikom neredu policajci su upotrebili i vatreno oružje, a zbog haosa koji su izgrednici izazvali, autoput je bio zatvoren 12 sati.

Privedeno su 44 osobe, a hoće li na mesec dana u istražni zatvor – odlučivaće se tokom dana na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, javljaHrvatska radio-televizija.

„Županijski sud u Velikoj Gorici ima saznanja da će tokom dana Državno tužilaštvo u Velikoj Gorici predložiti određivanje istražnog zatvora za vrlo verovatno – svih 44 uhićenika. Predlozii za određivanje istražnog zatvora stizaće na odeljenje za istrage ovog suda, gde su dežurne tri sutkinje“, izjavila je portparolka Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Blažeković.

Kako je dodala, većina privedenih ima svoje izabrane braniocee, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog advokata u trenutku privođenja. Svi su ispitani ili su još na ispitivanju pred DORH-om.

Slučaj je za HTV komentirao predsednik Sindikata policije Dubravko Jagić.

Za upotrebu vatrenog oružja kaže kako je bila opravdana, te da su za nju bili ispunjeni svi zakonski uslovi.

Naglasio je kako su policajci morali odbraniti svoj život. –

„Uvek postoje prozivke i s jedne i druge strane. Stav sindikata je da fudbal mora biti plemeniti sport i da svi klubovi moraju ukloniti ekstremiste iz svojih redova. Osobama s nasilnim ponašanjem nije mesto na ovakvim događanjima. One ugrožavaju sebe i druge i nanose štetu klubovima. Fudbal da, navijači da, ovakvo ponašanje – nikako“, kazao je Dubravko Jagić.

Torcida: Policija laže! Nasumično su pucali u ljude u koloni

Portal Index.hr prenosi najnoovije saopštenje kluba navijača „Torcida Split“ u kojem oni ptužuju policiju da je nasumično pucala na ljude, a upravu kluba Dinamo da ih je, skupa sa policijom, sprečila da dođu na utakmicu.

Saopštenje je objavljeno na fejsbuk stranici Torcide. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari