Podgorica: Više osoba osumnjičeno da su radile za obaveštajnu službu Rusije, još niko nije uhapšen 1Foto: Pixabay/fsHH

Na više lokacija u Podgorici u toku su pretresi. Portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu, državni tužilac Vukas Radonjić saopštio je da još uvijek niko nije uhapšen.

On je pojasnio da se pretresi vrše zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža, prenosi RTCG.

Ipak, crnogorski mediji prenose da je nekoliko osoba uhapšeno i da se sumnjiče da su povezni s ruskom obavještajnom službom.

„Vlasnici ili držaoci prostorija koje se pretresaju prisustvuju pretresima. Niko od njih u ovom trenutku nije uhapšen, a pojedine medije i javne ličnosti bih posebno podsetio da su dužni da se pridržavaju pravila o poštovanju pretpostavke nevinosti i da svojim izjavama o postupku koji je u toku ne povređuju prava građana kod kojih se pretresanje vrši“, kazao je Radonjić.

On je ranije danas u zvaničnoj izjavi kazao da na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana.

„Zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Za sada niko nije lišen slobode”, kazao je Radonjić ranije danas.

Na sednici Vlade, premijer Dritan Abazović pohvalio je akciju SDT-a.

„Samo sam dužan da pozdravim akciju SDT-a, riječ je o međunarodnoj akciji koja se realizuje sa našim partnerima s ciljem očuvanja nacionalnih interesa“, poručio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.