Potpredsednik Vlade Crne Gore podržava donošenje rezolucije o Jasenovcu: “Svet da se odredi i prema sprskim žrtvama na tlu bivše Jugoslavije” 1Foto: Vlada Crne Gore/Vijesti

Potpredsednik Vlade Momo Koprivica za pravosuđe, antikorupciju i politički sistem istakao je da podržava Rezoluciju o Jasenovcu i ocenjuje da Crna Gora ima jasan odnos prema tome od ranije.

Žao mu je što se region nije više okrenuo budućnosti, i kako kaže, da se toliko energije ulaže u sutra umesto u juče, Balkan bi bio sjajno mesto za život.

Gostujući u emisiji „Link“ na RTCG Koprivica je kazao da je jasno da treba osuditi svaki zločin.

„Crna Gora već ima jasan odnos prema Jasenovcu kao dio kulture pamćenja. U Rezoluciji o Pivi i Veliki koja je usvojena 2022. u preambuli jasno je zapisano šta mislimo o Jasenovcu i prema tome on je upisan u naš pravni sistem sa ciljem kulture sjećanja na zločin i masovno stradanje ljudi. Nadam se da će biti snage, dovoljno svijesti i savjesti da se svijet odredi i prema sprskim žrtvama na tlu bivše Jugoslavije i zločinima koji su nad njima počinjeni. Podržavam inicijativu predsjednika Skupštine koju su potpisala 43 poslanika“, kazao je Koprivica, prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari