Predsedavajuća novog Saveta ministara BIH sastala se sa Šmitom, Satlerom i Marfijem 1Foto: flickr.com/jenniferboyer

Posle danapnjeg izbora novog saziva Saveta ministara BiH, njegova predsedavajuća Borjana Krišto (HDZ BiH) imala je u Sarajevu odvojene sastanke s visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satletom i ambasadorom SAD Majklom Marfijem.

Krišto je sa Šmitom razgovarala o političkoj situaciji u BiH, nužnim reformama koje će voditi prema stabilnosti, napretku i evroatlantskoj budućnosti BiH, saopštio je Savet ministara.

Navedeno je su se saglasili da su zaštita kolektivnih i individualnih prava u vezi s izmenama izbornog zakonodavstva kroz primenu odluke Ustavnog suda BiH, legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u Predsedništvu BiH i domovima naroda, i da je sprovodjenje presuda Evropskog suda za ljudska prava obaveza i stvar dogovora domaćih političkih predstavnika.

Krišto i Satler (EU) su razgovarali o prioritetima novog saziva Saveta ministara, a predsedavajuća je istakla da evropski put BiH nema alternativu i da je za BiH potrebna snažna podrška EU.

Ambasador SAD Marfi, kako je navedeno u saopštenju Saveta ministara, čestitao je Borjani Krišto izbor novog Saveta ministara, uz uverenje da će jačati odnosi SAD i BIH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari