Premijer S. Makedonije nagovestio još zamrzavanja cena radi zaštite građana i suzbijanja profiterstva 1Foto: Shutterstock

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je da Vlada zamrzavanjem cena štiti standard građana i ne dozvoljava profiterstvo u vreme krize.

Odgovarajući na poslaničko pitanje o zamrzavanju cena osnovnih prehrambenih proizvoda, on je poručio da se može očekivati da Vlada danas razmotri predloge za zamrzavanje nekih cena voća i povrća i nekih od sredstava za higijenu koja građani najviše kupuju.

Premijer je istakao da se te cene zamrzavaju da bi novac ostao kod građana uoči velikih verskih praznika jer građani „žele i zaslužuju da praznike proslave na dostojanstven način“.

„Od prvog dana krize do danas Vlada je nizom mera i politika pokazala da niko nije prepušten da se sam bori sa posledicama i da neće dozvoliti profiterstvo na grbači građana“, rekao je Kovačevski.

Podsetio je da su od početka marta snižene i zamrznute cene belog i polubelog hleba, špageta, makarona i dela mlečnih proizvoda, uključujući kravlje mleko, sir, sir, švapski sir, kiselo mleko, pavlaku i jogurt.

„Poslednje smo zamrznuli i cene kokošijih jaja i pirinča, tako da će njihove najviše cene do kraja aprila ostati na nivou od 15. marta. To znači da smo onemogućili povećanje cene ovih proizvoda pred Uskrs i pred Bajram“, rekao je Kovačevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari