Pripadnik granične policije BiH pomagao švercerima droge 1Foto: Pixabay/ diegoparra

Pripadnik granične policije BiH pomagao je kriminalcima u švercu droge. Kako Klik saznaje, specijalni tim MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Europolom i FBI, dešifrovao je komunikaciju između graničnog policajca i kriminalnih struktura, što je rezultiralo hapšenjem policajca.

Osumnjičeni policajac bio je u kontaktu sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe koju istražuje tim sastavljen od istražitelja kriminalističke policije i operativaca kriminalističko-obaveštajne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva BiH,

Uzimao novac za davanje informacija kriminalcima

Klik saznaje da je pripadnik Jedinice granične policije Trebinje Šaban Kudo pomagao kriminalcima uzimajući novac za odavanje službenih tajni i podataka. Policajac je kriminalcima otkrio trase puteva kojima mogu nesmetano da prevezu veće količine droge, prenosi Index.hr.

Za određenu sumu, policajac je kriminalcima rekao gde tačno treba da se kreću prilikom transporta droge, a da ga granična policija ne otkrije. Ovaj predmet je sada u nadležnosti Tužilaštva BiH, koje će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Prema nezvaničnim informacijama Klika, specijalni tim sarajevske policije nastavlja intenzivan rad na otkrivanju pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su u proteklom periodu proizvodile, trgovale i distribuirale drogu u Bosni i Hercegovini, ali i van zemlje.

Istražitelji dobijaju informacije dešifrovanjem poruka preko Ski i Anon aplikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari