Procurio sadržaj jezivih pretnji upućenih hrvatskim sudovima: "Zgrade će se rušiti, nemojte ovo ignorisati" 1Zagreb Foto: pixabay/srgars

Zagrebačka policija potvrdila je u ponedeljak da je u jutarnjim satima obaveštena o postavljanju više eksplozivnih naprava, a u toku su provere i postupci kako bi se utvrdilo da li su dojave lažne.

Prijave su poslate, kako prenose hrvatski mediji, sudovima u Varaždinu, Dubrovniku, Splitu, Puli…

Za Hinu je potvrđeno da su od 9.10 do 9.30 obavešteni o mogućem postavljanju više eksplozivnih naprava.

Oni su istakli da su u toku njihove provere i procedure kako bi se proverilo da li su prijave lažne, kao što je i pokazao svima do sada.

Televizija N1 je ujutru objavila da je i Vrhovni sud jutros dobio dojavu o bombi i da su svi zaposleni u sudu evakuisani.

Uposlenici Općinskog i Županijskog suda u Splitu, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva, njih nekoliko stotina, evakuisani su iz zgrada zbog dojave o bombi, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin, koji je rekao da je dojavu o bombi dobili su mejlom u 9.24 časova.

Navodno je pisalo „Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena“, prenosi Net.hr.

Jutarnji list piše da je poruka jutros poslata sa mejla OTPORA na niz adresa, preteća je, napisana bez tačke i zareza i u njoj se pošiljalac čak zahvaljuje primaocima.

„Postavljena je bomba u zgradu suda. Mi nismo u ratu sa običnim građanima. Molimo vas da napustite zgradu. Ne treba nam smrt. Molim vas nemojte je ignorisati. Naša upozorenja.

Nije isključeno da je poruku napisao pošiljalac koristeći Gugl prevodilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.